Наукове стажування в Університеті Лотарингії

В рамках програми кредитної мобільності Erasmus+ аспірантки кафедри Електронних пристроїв та систем Тетяна Карбівська та Юлія Кожушко перебувають на науковому стажуванні у Університеті Лотарингії, а саме його науковому підрозділі – лабораторії GREEN (м. Лонгві, Франція). Тривалість стажування 5 місяців, в рамках якого виконуються експериментальні дослідження за темами дисертацій «Підвищення техніко-економічних та енергетичних показників перетворювачів електричної енергії з модульною структурою для контактного зварювання» та «Зарядні пристрої комбінованих ємнісних накопичувачів енергії з поліпшеними функціональними можливостями та показниками енергоефективності».
Науковим керівником аспірантів є доцент кафедри Бондаренко Олександр Федорович, який і був ініціатором співпраці та усіляко сприяє виконанню проєкту. З боку Університету Лотарингії науковим керівником є проф. Дам’єн Гілберт, який гостинно прийняв аспірантів та надає усю необхідну технічну та наукову підтримку у виконанні проєкту.
Територіально лабораторія розміщена у французькій провінції Лотарингія, у невеликому містечку Лонгві, яке знаходиться усього за декілька кілометрів від кордону з Люксембургом та Бельгією.
Бажаємо нашим аспіранткам сили та наснаги у виконанні дисертаційних проєктів!