Студенти ЕПС переможці міжнародного конкурсу

20 травня 2022 р. відбувся Міжнародний студентський конкурс "Інженерія мікроелектронних систем - Сергій Радауцан  2022" в онлайн - форматі на базі Технічного університету Молдови, м .Кишинів. В змаганнях взяли участь 37 студентських команд з Республіки Молдова та України (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"). Загалом до мережі підключилися близько 90 учасників - не лише конкурсанти, але й викладачі, експерти компанії та студенти.

Метою конкурсу є розвиток навичок проєктування та розробки студентами прикладних програм у галузі мікроелектронних систем, прикладної електроніки, робототехніки, систем пристроїв і додатків з мікроконтролерами, біомедичних приладів тощо.

Цього року інженерні змагання підтримали Товариство випускників мікроелектроніки Технічного університету Молдови, Товариство біомедичної інженерії Молдови, Асоціація компаній електронної промисловості Молдови АСЕМ, I.M.. AROBS Software SRL, Mechatronics Innovation Center SRL, It Informbusiness SRL, DJV-Com SRL, Simplas SRL, Aproservice-X SRL, MobileSoft Solutions SRL, LED Market SRL.

Конкурс проходив у два етапи: на першому з них учасники протягом п'яти хвилин презентували свої проєкти в усній формі (презентація Power Point), після чого перейшли до другого - презентації за допомогою відео функціональних можливостей  пристроїв та їх практичного застосування.

До числа переможців Міжнародного студентського конкурсу "Інженерія мікроелектронних систем - 2022" вже традиційно увійшла і команда кафедри електронних пристроїв та систем. Її склад:

  1. Лідер команди - Іван Загорулько, студент 2-го курсу бакалаврату, група ДС-01;
  2. Віталій Рудик - студент 4-го курсу бакалаврату, група ДС-81;
  3. Zhang Inhui - студент 2-го курсу магістратури наукового спрямування;
  4. Weng Meng - студент 2-го курсу магістратури наукового спрямування;

Викладачі-координатори команди: завідувачка кафедри електронних пристроїв та систем Юлія Ямненко та старший викладач, керівник інжинирінгової школи "Ноосфера-КПІ" Ганна Сарибога.

Київські політехніки представили проєкт "Багатофункціональний пристрій для ванної кімнати". Це Комп'ютерна система, яка є частиною розумного будинку (РБ) і здійснює моніторинг температури та рівня води у ванні, допомагає при купанні дитини тощо. За свою розробку команда отримала премію від компанії "Інформбізнес" і приз від компанії "DJV-COM".

Вітаємо переможців і зичимо подальших успіхів!

Юлія Ямненко, завідувачка кафедри електронних пристроїв та систем

 

Довідково: Серджіу Радауцан - науковець, фахівець у галузі фізики та хімії напівпровідникових матеріалів, засновник і перший ректор Кишинівського політехнічного інституту, нині - Технічного університету Молдови.

ТУМ - єдиний у Республіці Молдова вищий технічний навчальний заклад, акредитований державою. З моменту заснування в 1964 р. і до теперішнього часу університет підготував понад 62000 інженерів.