II етап Всеукраїнського Конкурсу-захисту в секції Електроніка та приладобудування відділення Технічних наук завершився!

Відбулась Наукова конференція і спілкування учнів з журі секції.

На початку наукової конференції учасників конкурсу привітала завідувачка відділення Станіслава Станіславівна Ігнатова. побажала всім якісного інтернету. гарного настрою, впевненості в собі. Підкреслила, що активна участь у науковій дискусії може додати конкурсантам додаткових балів. Представила членів журі з Факультету електроніки КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Учні 8-11 класів виступили перед членами журі з цікавими, змістовними доповідями, які супроводжувались якісно оформленими презентаціями. Деякі конкурсанти отримали свій перший в житті досвід успішного виступу на науково-технічній конференції онлайн. Представлені проекти викликали не аби якій інтерес учнів та безліч запитань. Перший дотик до справжньої науки дав школярам можливість отримати навик ведення наукової дискусії, зовнішній погляд на результати свого дослідження та поштовх до подальших експериментів!

Презентації оцінювались за такими критеріями:

1 )Актуальність теми дослідження;

2) Чіткість, логічність і послідовність викладення матеріалу;

3) Критичний аналіз досліджуваної проблеми з зазначенням особистого внеску учасника в її вирішенні;

4) Самостійність, оригінальність і доказовість суджень;

5) Культура мовлення, вільне володіння матеріалом, доступність та оригінальність подання інформації, кваліфіковане ведення дискусії (вичерпність відповідей і змістовність, наукова коректність заданих запитань)

Наприкінці Наукової конференції журі подякувало всім конкурсантам за цікаві ідеї та змістовні доповіді, побажали учням успішного продовження своїх досліджень та експериментів, не зважаючи на складнощі на науковому шляху, порадили виходити за рамки звичайного, постійно покращувати свої презентаційні навички, вчитися доводити свою точку зору, розвивати впевненість у собі та своєї справі!

Голова журі Юлія Сергіївна Ямненко. завідувачка кафедри Електронних пристроїв та систем, висловила подяку всім учасникам, побажала успіхів, порадила юним науковцям прийняти участь в Міжнародній конференції молодих вчених "Електроніка-2021", подати доповіді на публікацію. Підкреслила: "Ви всі великі молодці!»

Петро Олексійович Яганов, доцент кафедри Конструювання електронно-обчислювальної апаратури, подякував учасникам, запросив завітати на Факультет електроніки, розповів про відкриту лабораторію Лампа, побажав отримувати задоволення від своєї діяльності та не зупинятися на досягнутому.

Сергій Анатолійович Найда, завідувач кафедри Акустичних та мультимедійних електронних систем, висловився так: «Молодці, цікаві ідеї, багато неочікуваних експериментів і досліджень, головне, - не кидайте свої роботи та продовжуйте наукову діяльність, не зважаючи на результати цього конкурсу».

Дмитро Анатолійович Миколаєць, доцент кафедри Електронних пристроїв та систем, сказав: «Ви - одні із найкращих учнів Києва, подали до секції різні, цікаві роботи, потрібно йти далі, розвивати проекти, ставити нові експерименти».

Завідувачка відділення Технічних наук Станіслава Станіславівна Ігнатова підвела підсумки і підкреслила: "Дуже приємно, що ця секція наповнена, я в захваті від ваших проектів та презентацій. Всі конкурсанти вже є переможцями! Вітаю вас з позитивним досвідом участі у Конкурсі! Бажаю вам енергії, творчого натхнення та наполегливої праці для того, щоб у майбутньому мати ще кращі результати! Приходьте у відділення Технічних наук на екскурсії, вебінари. форуми. До зустрічі на заходах Київської МАН!

Ми висловлюємо подяку батькам учнів, педагогічним і науковим керівникам за виховання таких допитливих юнаків та дівчат!

Бажаємо юним науковцям у майбутньому досягти бажаних результатів своєї діяльності!